Otsing

Logi sisse

Margus Ojaots. Foto: Ülla TammKaks nädalat tagasi asus Valgamaa kutseõppekeskust juhtima suure kogemustepagasiga Margus Ojaots.

Ojaots on pärit Antsla vallast, kuid elab Mustlas. Viimased aastad on ta töötanud Ida-Virumaal. Enda sõnul ongi ta peaaegu kodukanti tagasi tulnud. Kui varem sai koju ainult nädalavahetustel, on nüüd võimalik iga õhtu kodus veeta.

Sisseelamine on kooli hästi läinud – teretuttavaid palju, sest selles valdkonnas on pikemat aega töötatud. „Aruteludes ja diskussioonides, mida edasi teha, ei ole tundnud, et soovitakse vanas vaimus edasi lasta. Inimesed on valmis muudatusteks," mainis värske direktor.

Valgamaa osutus valituks, et kodule lähemal olla. Noorte eluga olen põgusalt kursis – tean, et tuleb romuralli, Valga linna päevad, grillifestival."

Direktori üheks eesmärgiks on tihedam koostöö ettevõtjatega, et luua töökohapõhine õpe – osa õpet toimuks koolis ja osa töökohas. „Töökohad ja ametid liiguvad ning muutuvad. Tänu uutele õppevormidele loodame lähiaastatel õpilaskontingenti kasvatada 100-150 õpilase võrra. Toome näite – on ära lõpetatud autotehniku eriala, seal antakse igast asjast midagi, aga selgub, et mingi töökoht on soolas, kus tuleb plekitööd teha. Siis õpib 2-6 kuud seda juurde ja tegutseb edasi."

Kindlasti jätkub senine koostöö maakonna koolidega. Ojaots soovib arendada kompetentsikeskust, mille idee on välja töötada eriala rakenduslike võimaluste edasiarendamiseks (nende peamiseks eesmärgiks on pakkuda tuge piirkondliku ettevõtluse arengule nii kvalifitseeritud spetsialistide, erinevate uuringute ja koolituste, aga ka füüsilise keskkonna näol. Ida-Virumaal on põlevkivi kompetentsikeskus – toim). „Keskuse mõte on õpetada ja ideede edasiarendamine ning ettevõtetele selle pakkumine."

Direktori sõnul oleme jõudnud ajastusse, kus täiend- ja ümberõppimist tuleb üha enam juurde. „Esmast erialast haridust saades tuleks õppida laiapinnaliselt. Mõne aastaga on näiteks pangatelleri amet muutunud, mis oli siis veel populaarne, kuid enam pole isegi pangaautomaati mõtet igal pidada. Algul mõtlesime, et arvutiklass on midagi erilist, kuid nüüd on tahvelarvuti nii iseenesestmõistetav. Õppeasutused peavad püüdma kaasa minna ühiskonna arenguga ja muudatustega."

Vabal ajal tegeleb direktor rahvatantsuga, grillindusega (on ka olnud erinevatel grillivõistlusel žüriis) ja markide kogumisega.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net