Hommikul kella üheksa paiku hakkasid Otepääle Lutsu turismitallu jõudma bussitäied noortega, kes olid tulnud kaema oma silmaga, mida selle aastasel suvekoolil andekaimatele pakkuda on.

Paljud neist on suvekoolis alles esimest korda ning olid avatud uutele väljakutsetele ja seiklustele.

Kui kõigil oli antud mitmed allkirjad, saadud kätte T-särk, võisid noored oma telgid lahti pakkida ning siis oli aeg traditsiooniliseks rongkäiguks ja suvekooli reeglite tutvustamiseks. Need olid lihtsad, tundke end nagu kodus ning hoidke seda samamoodi korras. Tibukollaste pluusidega noored jagati gruppidesse - veiderdajateks, tudujateks, mugijateks, sebijateks, pudistajateks, kõdistajateks ja lõõritajateks ning suvekool võiski alata.

Alustuseks mängiti matkamängu, liikudest erinevatesse tegevuspunktidesse suvekooli alal. Näiteks pidid noored vastama ühiselt kuldvillaku küsimustele, ameteid seletama kasutades vaid kehakeelt ning õpiti ka esmaabi algtõdesid.

179A6397Peale seda said kõik enda kõhud täis süüa frikadellisupist ja oligi juba aeg alustada suvekooli tegevustega. Igaühele oli midagi meelepärast - esindatud olid parkuur ning slackline, sushi tegemine, numeroloogia, tuleskulptuuride valmistamine, orienteerumine, meedia (TV ja ajakirjanduse põhitõed) ja kaasaskantava kõlari meisterdamine.

Kui gruppidel oli kahes töötoas käidud oli aeg veel üheks korralikuks kõhutäieks ning peale mõnda aega niisama puhkamist ja ennast vihmast kuivatamist kutsuti noored kokku ühiseks grupipildiks ning kuulutati välja omaloomingu teemad. Põhiteemaks olid koolitunnid ning pakkuda oli tunde muusikast ajalooni. Noortele anti ka poolteist tundi omaloomingu ettevalmistamiseks ning kui kell sai kümme oli aeg oma kavad ettekanda. Öökinos näidati sel korral multifilmi “Beebi boss”.

Tore oli see, et noortel oli hoolimata märjast ilmast meel hea ja tuju laes ning Valgamaa noored tõestasid jälle, et neid ei heiduta ei vihm ega torm. Noorsootöötajad olid sama positiivsed ning lubasid isegi noori föönidega kuivatama minna kui vaja peaks olema.

Kristiina Saag
suvekooli reporter

Suvekooli vahetute emotsioonidega saad kursis olla Facebooki sündmuse vahendusel
Suvekooli esimese päeva fotogalerii

 v 01

Jaga seda artiklit sõpradega