Sellest pühapäevast, 2. juulist algab järjekorralt teine Tankla Õpilasmalev 2017.

Tankla Õpilasmalev on Valga maakonna suurim õpilasmalev, kus osaleb 80 noort, 16 rühmajuhti ja 10 tööandjat. Malevas osalevad noored vanuses 14 kuni 19 aastat.

Õpilasmalevas on maksimaalne tööpäeva pikkus kuus tundi, mille eest makstakse ka reaalset palka.

Registreerimisandmete põhjal olid kõige populaarsemad tööandjad Sangaste loss ja Annimatsi kämping. Tööülesannetena saavad noored lossis aknaid pesta, haljasalasid või matkaradu hooldada. Annimatsil aga tuleb metsaaluseid korrastada.

Kui eelnevad rühmad olid Tankla Õpilasmalevas ka esimesel aastal, on maleva korraldaja, Marek Meki sõnul tänavu ka uusi tööandjaid.
„Üks uustulnuk on meil Kopra Sahver, mis on põnev just oma talukeskkonna poolest,“ räägib korraldaja. „See on ka ainuke rühm, kes saab liigelda majutus- ja töökoha vahel jalgratastel.“

Kahenädalase malevaperioodi vahel toimub ka maleva suursündmus – kokkutulek.
„Maleva kokkutulekul saavad kõik noored omavahel suhelda ja lõbusalt aega veeta,“ vihjab Marek Mekk. Toimuvad erinevad lustlikud tegevused ja põnevad mängud. „Pisut erilisemaks teeb kokkutuleku see, et koostöös Noorte Kotkaste Valgamaa maleva ja Kodutütarde Valgamaa ringkonnaga sõidavad noored kokkutulekule ja tagasi DAF autode kastis.“

Malev lõppeb 14. juuli õhtul, pärast seda lähevad noored koju tagasi.

Noortemaleva toimumist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.

Lisainfo

Marek Mekk
Tankla Õpilasmalev 2017 juhataja
Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
tel 523 7793

Jaga seda artiklit sõpradega