Otsing

Logi sisse

Filmifestival

Rakvere Gümnaasiumi õpilaste korraldatav vabariiklik lühifilmide festival toimub Rakvere Gümnaasiumis 2.-6. veebruarini ning alates tänasest saavad koolinoored ning tudengid üle Eesti end festivalile registreerida. Registreerimine kestab 31. detsembri südaööni, selleks ajaks tuleb korraldajatele saata ka enda lühifilm.

Rakvere Gümnaasiumi Filmifestivalil jagatakse lühifilmid kahte vanusekategooriasse – kuni 19. aastased ning tudengid. Oma filmi saab korraldajatele saata 31. detsembrini, pärast seda alustab tööd eelžürii, kes valib välja 14 filmi, mis pääsevad finaalprogrammi. Täpsemad juhised filmi registreerimiseks ja lisainfot leiab festivali kodulehelt www.filmifestival.eu.

Kuigi peakorraldajad on tänavu 15. korda toimuval juubelihõngulisel Rakvere Gümnaasiumi Filmifestivalil uued, on tegemist Eesti suurima noortelt noortele korraldatava filmifestivaliga samalaadsete seas. Ürituse mastaapsus ning tehniline võimekus on läbi aastate märkimisväärselt kasvanud ning peakorraldajad Karmen Roost ja Kaisa Erm ei luba mingil juhul ürituse kvaliteedil langeda. “Kuigi oleme festivali peakorraldajad alles esimest aastat, siis on filmifestival meile tänu eelevatele peakorraldajatele juba ammu väga armsaks saanud ning me anname endast parima, et üritus tuleks ikka sama võimas,” kinnitab Kaisa.

Rakvere Gümnaasiumi Filmifestivali eesmärgiks on motiveerida noori harjutama kätt filminduses. Ühtlasi on ürituse eesmärgiks anda omapoolne panus esitlemaks noorte teoseid laiemale publikule.

Festivali juured ulatuvad aastasse 2000, kuid täpselt ei tea keegi, miks ja kuidas üritus alguse sai. Läbi aastate on seda korraldanud Rakvere Gümnaasiumi õpilased ning maakondlikust lapsekingades “filmiõhtust” on välja kasvanud vabariiklik filmifestival, kuhu tahetakse oma filmiga osalema tulla. Eelmisel filmifestivalil osales 28 filmi ning võitjaks osutus Tõnu Tamm Tallinna 32. Keskkoolist filmiga “Matilda”.

Lisainfo

Reijo Liivaste
Pressiesindaja
+372 58 050 669
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net