Otsing

Logi sisse

mustjoe-kalapaev 2014Järgmise nädala laupäeval, 16. augustil toimub Harglas Mustjõe kalapäev, millest on oodatud osa võtma kõik noored ja vanemad kalapüügihuvilised ning pere- ja sõpruskonnad, kes soovivad veeta lõbusat päeva kalapüügi lainel.

Päev koosneb Mustjões ja Eestis levinud mageveekalu tutvustavast näitusest, kahest õpitoast, millest esimeses räägitakse võrgupüügi headest ja halbadest külgedest ning teiseks on õpiköök, kus tutvustatakse kalaliha kasulikkust inimesele ning näidatakse ette võtteid alates kala rookimisest kuni valmistamiseni.

Kalapüügivõistlus toimub Hargla küla tagusel Mustjõe lõigul. Võisteldakse viie erineva püügiülesande täitmises: näiteks tuleb tabada 19cm särg, 100g-ne kala, enim liik jne. Täpsed püügiülesanded avaldatakse pool tundi enne püügivõistluse algust. Püügivõistluse osavõtumaks on kuni 26aastastele k.a ja vanematele koos lastega 1€ ning üle 26aastastele 2€.

Kuni 12aastased lapsed saavad võistlusest osa võtta ainult koos vanema kaaslasega. Püüda võib ainul ühe lihtkäsiõnge või käsiõngega. Lihtkäsiõngega püüdmisel harrastuspüügiluba pole vaja, kuid käsiõngega püüdmisel on see vajalik. Püügivõistlusel ei lähe arvesse haug ning lisaks Eestis püügikeelu all olevad kalad: harjus, tõugjas, säga, tuur.

Võistluspüük toimub viies erinevas arvestuses:

  • kuni 12. aastased k.a;
  • kuni 26. aastased k.a;
  • naised;
  • üldarvestus (osalevad kõik kalapäevalised);
  • meeskonnavõistlus (3-5 liiget):

Mustjõe kalapäeva eesmärgiks on kaasa aidata harrastuskalapüügi valdkonna arengule ühiskonnas ning teadvustada läbi selle Eesti kalastiku jätkusuutliku kasutamise olulisust tulevastele põlvedele.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net