Otsing

Logi sisse

loovuseRadadel Logo2

Loovuse Radadel 2013Tänavune noortele mõeldud ettevõtlusseminar viib Valgamaa järeltuleva põlve rändama loovuse radadele!

Sündmuse üks eestvedaja Tuuli Mekk leiab, et loovusele pole maakonnas varem piisavalt tähelepanu pööratud. „Loovus kannab endas positiivset energiat ning annab noorele rahulolu, elevust, rõõmu ja naudingut. Mida rohkem on [noortel] loovuslikku sisendit, seda omapärasem on tulemus. Olgu see siis näiteks õppimine või töötamine," kommenteerib korraldaja seminari teemavalikut.

Loovus – mis loom see ikkagi siis on?

Sageli seostatakse sõnaga loovus vaid loovinimesi – kunstnikke. „Murrame selle müüdi, sest tegelikult suudavad kõik inimesed olla loovad," kergitab seminarilt katteloori ettevõtluskoolitaja Marek Mekk. „Sellel päeval püüame olla loovad loomad ja unustada „poliitiliselt korrektne" mõtlemine. Uurime, mis mõju võib olla loovusel meie tulevikule".

Seminaril inspireerib noori oma ettevõtluslooga Sille Sikmann, kes on Eesti disaini auhinna Bruno äramärgitud töö autor ja ettevõtte Scheckmann omanik. Olgu öeldud, et ettevõte tegeleb eksklusiivsete käsitsi valmistatud jalanõude ja aksessuaaride valmistamisega meestele.

Lisaks inspiratsioonile saab teada, kuidas lülitada endas loovus „sisse". „Me vajame teadlikku juhatust, märke ja tööriistu, et ära tunda enda edasiminek, sest muidu võime ühel heal päeval leida end taas teekonna algusest," leiab loovlahendustest, ettevõtlikkusest ja improvisatsioonist kõnelema tuleva Ovaalstuudio looja Terje Krupp.

Enne teooria, siis praktika

Pärast kosutavat lõunasööki saavad noored panna eelnevalt omandatud teadmised proovile, kasutades värsket pead ning mõelda üheskoos tuleviku üle – samal päeval toimub üle-eestiline Osaluskohvikute sari.

Osaluskohvikute eesmärk on tuua ühiste teemade ümber kokku väga erineva tausta ja kogemusega noored ning noortemeelsed, et panna paika noorte tulevikusuunad. „Osaluskohvikusse tulemine annab väga hea võimaluse noortele öelda oma sõna sekka otsustajate seas. Samuti saab nendega luua kontakti ja saada ka edaspidi nende käest infot," leiab üks kohviku korraldajatest Kermo Küün, miks peaksid noored kohale tulema. Küsimusele „Aga kui ma olen arg?" leiab Kermo vastuseks, et saab ka lihtsalt kuulata mida räägitakse. „Pikapeale näed, et keegi pole kuri. Kindlasti tuleb järgida reeglit, et mitte ükski esitatud mõte pole vale."

Osalemiseks tuleb ennast registreeruda hiljemalt 4. novembriks vajutades siia!

Ettevõtlusseminari ja Osaluskohvikut toetavad Euroopa Sotsiaalfond, Eesti Noorteühenduste Liit, Valgamaa Noortekogu, Rajaleidja, Eesti Haigekassa ja Valgamaa Noorte Nõustamiskeskus ja Valga Maavalitsus.

Leia Facebookist »

 

Timo Arbeiter
tankla.net haldaja 

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net