Otsing

Logi sisse

Maanteemuuseum17.-20. septembrini toimub Eesti Maanteemuuseumis iga-aastane liiklusnädal „Oskan ja tahan turvaliselt liigelda!", kuhu oodatakse üldhariduskoolide 4.- 6. klasside õpilasi.

Liikluses ja liiklemises on üsna palju enesestmõistetavat, kuid siiski tuleb seda õppida või taaskord meelde tuletada. See ei ole midagi uut ega erilist, küll aga igapaevase elu oluline osa. Tuleb õppida aru saama – kes, mida, millal, kuidas, miks teeb, ja peamine, et ohutult.

Liiklusnädalal korratakse liiklemise igapäevatõdesid, kuid seda läbi erinevate põnevate tegevuste. 

2013.a. sügise liiklusnädalal antaksse noortele:

 

  • põhjaliku ülevaate liikluses vajaminevast turvavarustusest ja selle oskuslikust kasutamisest;
  • juhtida päris ehtsat väikebagi;
  • lasta loomingul lennata kunstitoas;
  • end proovile panna jalgratta vigurrajal.

Külalisena on tänavusel liiklusnädalal esinemas MTÜ Trafficprof, kes annab teada, miks on vaja kasutada erinevate mootorsõidukitega liigeldes turvavarustust. Sul on võimalus panna end proovile väikebagi roolis.

Loomingulises kunstitoas on noorel võimalus ise kujundada erinevaid liiklusolukordi läbi aastaaegade. Töötoa tulemiks on 2014. aasta kalendrilehed, millest sünnib vahva ja õpetlik uue aasta kalender, mis kingitakse kõigile liiklusnädalal osalenud koolidele.

Jalgratta vigurrajal saad testida oma osavust nii tõuke- kui jalgratast kasutades. Kellel veel jaksu ja huvi, saab läbi käia ka ajaloolise teeruumi.

Liiklusnädalal on tegevuses maanteemuuseumi enda töötajad ning külalisesinejad.

Paaritunnised programmid algavad 17.-20. septembril kell 10.00 ja 13.00, osalemine muuseumipiletiga.

Liiklusnädala programmis osalemine tuleb ette broneerida hiljemalt 12. septembriks telefonil 797 0790 või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net