Otsing

Logi sisse

toointervjuu10. aprillil leidis Valgamaa Kutseõppekeskuses aset seminar „Noored ja töö!", mille peamiseks eesmärgiks oli erinevate karjääriteenuste vajajate ja pakkujate vahelise koostöö arendamine ja tugevdamine, mille järele vajadust rõhutab ka SA Innove karjääriteenuste süsteemi uuring.

Kohale olid tulnud mitme valdkonna esindajad, kes karjääriteenuste teemadel arutlema hakkasid. Küll aga noorte osalus jäi väheseks.

Päeva moderaator oli noorsootöökeskuse Tankla liige Marek Mekk, kes avas seminari ning andis ülevaate päevakavast enne kui karjääriteenuste esindajad sõna said.

Seminari jooksul arutati võimalusi noortele karjääriteenuste pakkumisest. Mida selleks teha, et igale noorele, kel soov töötada, võimaldada töökoht.

Küll aga enamus meist pole teadlikud võimalustest, mis neid ümbritsevad või puuduvad oskused nende kasutamiseks, nii on ka tööturul. „Põhjuseks, miks on palju mitte töötavaid inimesi, võib olla karjääriinfo raskus, ei saada aru tulemusest, samuti vähene keeleoskus ning info otsimise oskamatus," kostis Kristina Orion SA Innove karjäärinõustamise valdkonna juht.

Noor peab endale selgeks tegema, kelleks ta kandideerib ning millised on tingimused. Tööd peab ise otsima, mitte ootama pakkujat ning samuti tuleb omada julgust alustada nullist.

Kui internetist hästi otsida, leiab koduleheküljed, mis sisaldavad tööpakkumisi: tootukassa.ee, cvkeskus.ee, cv.ee, eures.ee.

„Päeva eesmärk oli kaardistada koostöövajadused ja -võimalused Valgamaal ning leida huvitatud ja aktiivsed inimesed, kes ka edaspidi regulaarselt kokku saaksid ning karjääriteenuste arendamise oma südameasjaks võtaksid," lausus Valgamaa Noorte Nõustamiskeskuse karjääri- ja noorteinfo spetsialist Tuuli Mekk.

Ülevaate täpsematest tegemistest ja arutlustest saad maikuus ilmuvast noortelehest!

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net