kriimsilmValga Muuseumi jahindusnäitusega "Kriimsilm, karuott ja rebane" seonduvalt toimuvad jahindushõngulised muuseumitunnid ning looduse õpperetked.

Muuseumitunnid toimuvad 12.-13. aprillil. Sihtrühm 3.-6. klassid. Grupi suurus 10 - 25 last. Osavõtt tasuta.

Registreerimine kuni 11.04 aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või telefonil 7668864.

Õpperetked loodusesse koos jahimehega toimuvad 24.04 Valgas, 25.04 Tõrvas ja 26.04 Otepääl. Oodatud on 3.-6. klassid. Osavõtt tasuta.

Registreerimine toimub kuni 20.04 Valgas ja Tõrvas aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või telefonil 7668864, Otepääl See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või telefonil 7669293.

Gruppide arv on piiratud.

Muuseumitund 

45 minuti vältel on grupil võimalus giidi juhendamisel tutvuda jahindusliku väljapanekuga, kus on eksponeeritud Eestis elavate metsloomade nahad, koljud, topised, metsloomade jalajäljendid kipsis ja põdra vanuse määramise kohver. Jahipraktikud räägivad erinevate metsloomade elukeskkonnast, käitumistavadest, toidubaasist, tutvustavad peibutusvilesid. Väljapanekut ilmestavad jahindusalased postkaardid ja väljapanek laskemoonast. Osalejad saavad täita töölehe ning pärast teoreetilise osa läbimist valmistada karusnahast võtmehoidja.

Õpperetk looduses koos jahimehega

Retkede käigus tutvustatakse lastele metsloomade elu ja räägitakse erinevatest loomaliikidest. Otsitakse loomade tegevusjälgi metsas ja saadakse põgus ülevaade jahindusest. Matkajatel on võimalus ise valmistada karusnahast võtmehoidja. Huvitava elamuse annab nii lastele kui nende juhendajatele uute oskuste ja teadmiste omandamine looduskeskkonnas.

Retke kogupikkus (koos bussisõiduga) on 2 tundi. 


Jaga seda artiklit sõpradega