Otsing

Logi sisse

Tänavu viiendat korda toimuval Eesti andekatele noortele suunatud stipendiumikonkursil Tulevikutalent 2015 jagatakse tiitleid viies valdkonnas. Asjatundjatest koosnev žürii annab välja stipendiumid teadustalendi, sporditalendi, ettevõtlikkustalendi, kultuuritalendi ja humanitaartalendi kategooriates.

Maxima Eesti poolt ellukutsutud noorte talendikonkursi žürisse kuuluvad oma valdkonna tipptegijad: AHHAA keskuse juhataja Andres Juur, iluuisutreener Anna Levandi, muusik Tomi Rahula, ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikkuse õhutaja Darja Saar, Eesti Õpetajate Liidu juhatuse liige Mihkel Kõrbe. Maxima Eesti esindajaks on brändijuht Ty Lehtmäe.

AHHAA keskuse juhataja Andres Juure sõnul võib talent peituda ka ootamatutes kohtades. “Talendil võib olla terav kõrv või keel, osav käsi, kiire jalg või võime näha lahendusi seal, kus teised seda ei näe. Talent võib tegeleda millega iganes. Kas olete kunagi mõelnud, kui palju mõjutab inimese elu üks tõeliselt tore lasteaiakasvataja või kuidas alati rõõmus müüja suudab kas sinu päeva heaks teha? Meie seas on palju selliseid avastamata talente, kes väärivad kiitust. Tulevikutalendi konkurss on üks ülimalt tänuväärne sündmus just noorte märkamiseks ja tunnustamiseks,” sõnas Andres Juur, kes hindab žüriis teadustalente.

Tomi Rahula sõnul saavad talendis kokku andekus, töökus ja tahe. "Inimesed ongi väga andekad, tuleb üles leida lihtsalt see õige eriala. Minu vanemad mõistsid omal ajal, et olen musikaalne ning toetasid mind muusikainstrumentide ja prooviruumide leidmisel. Tänaseks on muusikal minu elus väga tähtis koht. Selle toe eest olen neile väga tänulik," rääkis konkursil kultuuritalente hindav Tomi Rahula.  

Eesti Õpetajate Liidu juhatuse liige Mihkel Kõrbe leiab, et ainult andest talendiks saamiseks ei piisa. “Selleks, et saada tipuks, tuleb teha palju tööd. Seetõttu otsingi konkursil humanitaarvaldkonna kandidaate hinnates just selliseid töökaid noori, kellel on õnnestunud oma anne üles leida ja see talendiks vormida,” rääkis Mihkel Kõrbe.

Tulevikutalent 2015 on Maxima Eesti poolt ellukutsutud stipendiumikonkurss, mille eesmärk on tunnustada tublisid 5.-12. klasside õpilasi. Tänavu toimub konkurss juba viiendat korda. Avalduste esitamine konkursile algab tänavu 15. septembril. Lisainfo konkursi kohta: www.tulevikutalent.ee.

Lisainfo

Katja Ljubobratets
Maxima Eesti kommunikatsioonijuht
tel 555 66 740
e-post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net