noorte-meediaklubi meediakonkurss2015Täna tunnustati Tartu AHHAA keskuses MTÜ Noorte Meediaklubi poolt koolimeedia konkursi tublimaid.

Parima kooliraadio tiitliga pärjati Otepää gümnaasiumi kooliraadio, eripreemia sai parima ajalehe tiitliga Valgamaa noorteleht Tankla ning tänukirja Otepää gümnaasiumi koolitelevisioon OGTV.

Teaduskeskuse AHHAA kommunikatsioonijuht Mathis Bogens ütles tunnustusürituse avakõnes, et kõik, kes saalis viibivad, ongi juba tegijad ja palju võitnud. „Meie olemegi need, kes kirjutavad parimaid lugusid, teevad parimaid pilte, parimaid küljendusi ning tele- ja raadiosaateid," ütles ta julgustavalt.

Kiitusi jagus kõigile

Otepää kooliraadio vastutav toimetaja Birgit Maranik tõdes, et praktilise tööna alustatud mõttega nii kaugele jõudmine on väga vinge. „Olen nii õnnelik esimese koha üle. Tõsiselt – ma poleks uskunudki!“ Neiu on aastaga palju õppinud, tutvunud erinevate inimestega ja lubab järgmine aasta kindlasti jätkata. „Aasta jooksul on olnud hetki, mil olen mõelnud, et miks ma üldse seda teen, kui kellelegi ei meeldi. Õnneks on meeskond ikkagi väga toetav ja mu meediaõpetaja Marika Paavo on alati julgustanud.“

Žürii leidis, et Otepää kooliraadio saade oli terviklik ja äge. „Saatejuhid olid stuudios vabad ja lõbusad, saade sisult mitmekülgne ja kaasahaarav,“ kommenteeris meediaklubi liikmete hinnanguid võistluse korraldaja Heleri All.

Otepää koolitelevisiooni kiideti eelkõige heade katteplaanide ja kvaliteedi poolest. „On näha, et asja tehakse tõsiselt ja mitte nii-öelda üle jala,“ kostis sündmuse eestvedaja, lisades, et järgmine kord võiks ka asjalikke küsimusi küsinud sümpaatse reporterineiu nimi tiitrites olla. „Üritust on hästi ja põhjalikult kajastatud!“

Sügisel noortelehe Tankla peatoimetajana alustanud Egle Kõvaski sõnul on alati meeldiv see, kui väljast poolt maakonda tunnustatakse tehtud tööd. „Algul mõtlesin – olgu – üks tunnustus taas juures, kuid mida lähemale kodule (Valgamaale) jõudsin, seda rõõmsamaks ja uhkemaks ma toimetuse üle muutusin,“ jagas ta oma emotsioone. „Oleme küll väike maakond, kuid suurte ettevõtmiste ja entusiasmist tulvil noortega,“ lisades veel tagasihoidlikult, et tegelikkuses oli meeldiv kuulda kiidusõnu ajakirjandust rohkem tundvatelt inimestelt.

Noortelehe kohta oli žüriil öelda vaid peaasjalikult üht. „Kõige parema kujundusega, väga sisukad ja väga hea ülesehitusega lood,“ kiitis Heleri All, lisades, et mitmed žüriiliikmed olid noortelehte iseloomustanud vaid sõnaga „üliäge!“.

Kaks nädalat tagasi kutsus Noorte Meediaklubi osalema koolimeedia konkursil, mille raames selgitati välja Eesti parimad koolilehed-, televisioonid-, raadiod ja -blogid. Kokku laekus 40 tööd ning tunnustusi jagati kategooriates parim uudis, parim olemuslugu, parim küljendus, parim foto, parim tele- ja raadiosaade jne.


NB! Septembrist, mil noortelehe toimetus oma uut hooaega alustab, on oodatud kaasa lööma kõik meediahuvilised alates 14. eluaastast. Toimetusega liitumiseks kirjuta e-postile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või haara sõbral käest ja tulge koos koosolekule!

meediakonkursil osalenud2015

Jaga seda artiklit sõpradega