Otsing

Logi sisse

Valgamaa Partnerluskogu

Leader

Eea Grants

Loovkonkursi posterValgamaa omavalitsuste liidu keskkonnaosakond kuulutab välja loovkonkursi Valgamaa keskkonnaobjektide kohta.

Konkursile on oodatud fotod, joonistused, lood, legendid, luuletused Valga maakonna järvedest, jõgedest, mägedest, parkidest, soodest, loomadest, taimedest, allikatest, koobastikest, kaitsealadest, jne.

Tööde esitamise tähtaeg on 30. juuni 2014. Osalema on oodatud kõik Valgamaa koolide õpilased sõltumata vanusest.

Osale ise ja kutsu osalema ka oma sõbrad!

Väljakuulutatava loovkonkursi eesmärgiks on ergutada Valgamaa õpilasi pöörata tähelepanu oma kodukoha keskkonnaobjektidele. Konkursi tulemusel kogutud materjali on plaanis kasutada Valgamaa keskkonna-aabitsa koostamiseks.

Keskkonnaobjektid:

Valga maakonna tähtsamad järved, jõed, mäed, pargid, sood, loomad, taimed, allikad, koobastikud, kaitsealad jne.

Tingimused:

  • Osavõtuõigus
    Võistlusel võivad osaleda kõik Valgamaa koolide õpilased. Osaleda saab individuaalselt, gruppidena osalemine ei ole lubatud.
  • Konkursi ajakava
    Võistlustöid saab esitada kuni 30. juunini 2014. Tulemused avalikustatakse www.valgamaa.ee infoportaalis ning Valgamaa Facebook`i lehel. Võitjate autasustamine toimub septembrikuus. Võitjatega võetakse ühendust.
  • Konkursi kategooriad
    Konkurss toimub neljas vanuserühmas (1.–3. kl, 4.–6. kl, 7.–9. kl, 10.–12. kl) ja kolmes kategoorias (fotod, joonistused ja kirjalikud tööd, milleks loetakse lood, legendid, luuletused).
  • Võistlustööde arv
    Üks osavõtja saab esitada igas kategoorias kuni viis tööd.
  • Nõuded töödele
    Töid esitatakse digitaalselt (sh joonistused, mis esitatakse skaneeritult). Töid on võimalik saata kuni 30. juunini 2014 aadressile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. maksimaalselt 10 MB suuruste failidena.

Konkursile esitatud tööle peab olema lisatud järgmine informatsioon: autori nimi, kontaktandmed, klass, konkursi kategooria ning millise keskkonnaobjektiga tegemist on (nimetus, asukoht).

Nõuded fotodele ja joonistustele

Fotod ja joonistused peavad olema .jpg formaadis, faili pikem külg peab olema vähemalt 3000 pikslit. Lubatud on kadreerimine, täielik ja osaline heleduse, kontrasti ja värvi korrektsioon ning teravustamine. Ei ole lubatud elementide juurde lisamine või nende eemaldamine, v.a tolmuplekkide eemaldamine. Lubatud on digitaalselt kokku kleebitud panoraamid. Fotode töötlemisel tuleks meeles pidada head tava ning nähtu tõepärast ja loomulikku esitust.

Korraldajatel on õigus küsida autorilt võrdluseks kaamera originaalfaili, slaidi, negatiivi, infot võtteolukorra kohta või originaaljoonistust. Kui autor ei saada nõutud infot kolme päeva jooksul korraldajatele, loetakse töö ebasobilikus ja see ei osale konkursil.

Nõuded kirjalikele töödele

Kirjalikud tööd peavad olema .doc või .docx formaadis. Töid tuleb vormistada vastavalt üldtuntud nõuetele ning on vaja viidata algallikatele. Lubatud on ka väljamõeldud lood ja legendid, isekirjutatud luuletused – sellisel juhul tuleb töö juurde lisada vastav märge.

Hindamine ja tulemused

Hindamisel pööratakse tähelepanu kunstilisele ja tehnilisele tasemele. Korraldajad eeldavad, et looduse pildistamisel on kinni peetud headest tavadest ja looduskaitse reeglitest.
Igas vanuserühmas ja kategoorias antakse välja esimene, teine ja kolmas koht. Žüriil on õigus jätta mõni koht välja andmata, auhindu ümber jagada ning anda eripreemiaid. Konkurss lõppeb parimate tööde autasustamisega.

Võistlustööde kasutamine

Osavõtja annab oma nõusoleku korraldajatele tasuta kasutada konkursile esitatud töid (näiteks Valgamaa keskkonna-aabitsa koostamiseks, näitustel ja avalikel üritustel, plakatide, kalendrite, postkaartide trükkimisel jne). Korraldajatel on õigus redigeerida tekste. Tööde kasutamisel mainitakse ära autor. Autor vastutab kõikide autoriõigustega seonduvate küsimuste kerkimisel.

Korraldajate vastutus

Korraldajad vastutavad konkursile esitatud tööde õiguspärase kasutamise eest.

Autori vastutus

Osavõtja vastutab enda ja tööde kohta esitatud andmete õigsuse eest ja kinnitab, et ta on konkursile saadetud tööde autor. Autor peab jälgima, et esitatava töö laadimine õnnestus.

Lisainfo

Ilona Matsujeva
Valgamaa omavalitsuste liidu keskkonnaosakond
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
tel 76 66 114
Kesk 12, Valga 68203

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net