suitsuprii-klass 132010.aasta kooliõpilaste tervisekäitumise uuringu andmetel on Eesti õpilastest vähemalt korra elu jooksul suitsu proovinud ligi 50 % ning 13,5% õpilastest tarvitab hetkel mõnda tubakatoodet. Kui 11-aastatest poistest on suitsu proovinud 30% , siis 15-aastastest poistest juba 79%  või kui 13-aastastest poistest suitsetab igapäevaselt 6%, siis 15-aastastest poistest juba 16%. Tüdrukute arvud on senini igas eagrupis veel poiste omadest madalamad, kuid vanemaks saades ilmneb tendents tüdrukute ja poiste vahelise erinevuse vähenemisele. Mida varem hakatakse tubakat tarvitama, seda raskem nikotiinisõltuvus välja kujuneb.

Rahvusvahelises järjestustabelis on Eesti selle näidu poolest esimesel kohal, tõdedes, et meie lastel ja noortel on kõige suurem huvi sigaretti proovida võimalikult noores eas. Eesti, Leedu ja Läti moodustasid tabelis esikolmiku, Soome oli 9. kohal.

 

Tubakaennetusega alustada ei ole kunagi liiga vara.

Kõikide suitsupriina lõpetanud klasside vahel loositakse välja 15 x 320 eurost auhinda.

Tutvu konkursi tingimustega lähemalt Terviseinfo.ee

Lisainfo:

Reelika Viitamees
TAI kommunikatsiooniosakonna projektijuht (konkursid)
tel 659 3972
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega