NK ja KT rühmalaager 2018

20. - 21. aprill toimus Lutsu Turismitalus Valgamaa Kodutütarde ja Noorte Kotkaste Hundi rühmalaager.

Hundi rühmalaagris osales koos juhendajatega 34 noort. Kogunemine toimus Valga Maleva staabis, kus osalejad pakkisid varustuse DAFile ja alustasid sõitu laagriplatsile. Kohale jõudes viisid laagrilised kogu varustuse majja, juhid tutvustasid ennast laagrilistele ning seejäral jaotati osalejad noored kolme gruppi.

Iga noortegrupp sai endale 2 juhendajat, kes õpetasid neile sõlmi tegema ja kaarti lugema. Peale esimest õppeosa proovisid noored iseseisvalt orienteeruda.

Õppepäeva järel oli osalejatel võimalik ka grillida vorste, mängida erinevaid pallimänge, teha köievedu. Enne magamaminekut mängiti veel kaarte ja lauamänge ning vaadati multikaid.

Hommikusöögi järel läksid laagrilised õue, kus toimus orienteerumine väikestes rühmades. Kõik rühmad said sellega suurepäraselt hakkama, sest eelneval päeval olid kõik usinasti kuulanud ja õppinud.

Peale orienteerumist toimus veel kolm tegevust - laskmine õhupüssist ja vibuga ning disc-golfi mängimine. Noortele tundusid tegevused alguses kõik väga keerulised, aga pärast väikest mängu olid tegevused kõigil käpas. Enne lõunasööki pakkisid kõik oma asjad kokku.

Lõunasöök söödud tõsteti asjad DAFi ja alustati sõitu Marjamäele. Seal toimus laskumine mäest alla. Alguses näidati laskumise tehnika ette, kuidas seda teha. Seejärel pandi kõigile soovijatele jalga rakmed ja pähe kiiver, et oleks võimalikult ohutu ja turvaline. Laagrilisi oli raske mäelt ära saada, sest neile väga meeldis see ja enamustel oli see lemmiktegevus.

Õhtuks jõudsime me tagasi staapi, kus kõik laagrilised koju läksid. Laager oli kokkuvõttes väga õpetlik - õpiti tundma rohkem üksteist, uued teadmised ohutustehnikast, oskused õhupüssi ja vibuga laskmises, disc-golfi mängimises, sõlmed on selged ja osatakse arvestada teistega.

Helena Tammi

Jaga seda artiklit sõpradega