Otsing

Logi sisse

Valgamaa noored kotkad ja kodutütred käisid 2.-12. märtsil. 2018.a Rootsis Östersundis talilaagris. Väljasõidul osales 15 noort ja kaks juhendajat.

Stockholmi jõudes ootas meid ees 9 tundi bussisõitu. Östersundis ööbimiskohta jõudes võeti meid rootslaste poolt vastu sooja tervistusega. Toad ära jaotatud, asjad lahti pakitud ning õhtusöök söödud, heitsime pärast pikka bussisõitu magama.

Järgmise päeva alguseks seadsime kõik koos sammud õppetoa juurde, kus toimus külmakahjustuse ja sellest hoidumise loeng. Loengu ajal saime ka väljas külma käes ennast natukene turgutada ja liigutada. Õhtul saime suure üllatuse osaliseks, kus meid viidi „Multi Challenge“ -sse. Seal jaotati meid gruppidesse ning pärast seda saime panna oma oskused ja nutikuse proovile erinevates tubades. See oli väga huvitav ja kaasahaarav.

Rootsi 2018 2

Järgmise päeva varahommikul valmistasime ette ja tõrvasime oma suusad. Suuskade tõrvamine ja üleliigse tõrva eemaldamine oli küllalki aeganõudev töö. Suusad valmis ja võtsime oma metsa varustus. Istusime bussi peale, mis viis meid metsa, kus me laadisime maha varustuse ja püstitasime üles telgid. Telgid püsti ja õhtusöök söödud läksime kõik koos suusatamist ja laskumist õppima. Suusatamise lõppedes pidime jääma metsa ööbima, kuid juhtusid väikesed äparduse ja me ei saanud metsas ööbida. Seejärel suundusime tagasi kasarmusse.

Järgmisel päeval oli väga tegus päev. Meid jaotati kolmestesse gruppidesse. Päev oli sisustatud erinevate õpitubadega - saime suuskadega sõita
roomiksõiduk Bandvageni järel, keeta endale väli köögiga kuuma vett. Lisaks õppisime pikast matkast puhkama, ehitama endale tuulevarju lagedal väljal ning kuidas suuskadega transportida kannatanut.

Eelviimasel päeval saime ülesandeks läbida mitme tunnine matk koos vajaliku varustusega ning lisaks erinevad ülesanded. Veetsime ühe öö metsas.

Laagri lõppedes puhastasime ja korrastasime metsa varustusest, mida me olime kasutanud. Lõpetuseks ootas meid karge jääauk, mis oli omasmoodi huvitav ja ennast proovile panev kogemus. Õhtu virgutsuseks oli teadmiste kontroll, laagris õpitu põhjal.

Rootsi 2018 3

Enne Östersundiga hüvasti jätmist tunnustati meie tublisid juhendajaid rootslaste poolt. Kaimo Vahtra ja Jaanika Niklus said aumärgi. Viimasel päeval kogunesime õppeklassis, et seal pidulikult lõpetada laager.

Rootsis käik õpetas meile palju uut ja saim kogeda palju põnevat.

Meriliis Kukk

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net