Otsing

Logi sisse

Åre Saarma Åre on Valga noormees, kes veetis 2017.a. suvest kaks nädalat Tankla Õpilasmalevas. Malevasse mineku peamine põhjus oli teenida raha, saada uusi sõpru ning ka töökogemusi.

Tankla Õpilasmaleva Helme rühmas oli meid kümme noort - viis poissi ja viis tütarlast. Elasime Marja Talus kuid meie tööpäevad toimusid Marja ja Purde taludes.

Meeskond oli minu jaoks väga oluline. Kogu malevasuve jooksul oli meil koos tore ja lõbus olla. Malevakaaslased olid lõbusad ja toredad. Tüdrukute ja poiste vahel tülisid väga polnud, ning kui oligi, siis sai need ilusti ära lahendatud. 

Lisaks mõnusatele sõpradele oli malevas vaja ka tööd teha. Meie peamised tööd olid mustikapõõsaste ja kiviplatsi rohimine, trimmerdamine, muru niitmine, peenra kaevamine, kivide korjamine, jpm. Kõik need tööd õpetasid mulle palju. Kõige hullemad tööd olid mustikapõõsaste rohimine ja tänavakivide puhastamine. Olulisim mida malevas õppisin oli trimmerdamine.

Maleva kahe nädala sisse jäi ka paar seikluslikku väljasõitu. Reisidest põnevam oli Otepää Seikluspargi külastus. Olen küll varasemalt seal käinud, aga oli tore rajad uuesti läbi teha ja seda meie "hullumeelse nelikuga", Meil oli rühmas neljane punt, kellega koos sai kõige rohkem nalja ja tööd tehtud. Seikluspargi külastusest sai sellel korral ka esmakordselt läbitud "kannatuste rada". Enne kui rajale läksin, lubas Marek Mekk, et ostab mulle paki küpsist. Kui raja läbi tegin (ning seda ma ka tegin), sain Marekilt teenitud tasu. Tasus vaev ennast ära.

Helme AreRühmajuhid olid eriti lõbusad ja nendega sai palju nalja. Koos oli meil väga lõbus. Töö ajal olid nad küll rangemad, aga see ei ajand tuju alla.

Olen malevaga väga rahul ning soovitan seda järgnevatel aastatel paljudele teistele. Maleva rahaga sain osta kooli asju ja vajalike riideid ning tossud.

Åre Saarma

TÕM Helme rühma malevlane

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net