Otsing

Logi sisse

M KoljuMargit oli 2017. aasta Tankla maleva Hellenurme rühma rühmajuht. Enda kohta lisab Margit, et on kolme lapse ema ja töötab raamatupidajana. Lisaks aktiivsele osalemisele kogukonna tegemistes ehk Helme Noortetoas, kuulub ta Naiskodukaitse ridadesse. Margitile meeldib tegeleda laste ja spordiga.

Minule oli 2017 aastal esimene kogemus osaleda malevas. Lisaks melavale oli seda ka esimene kogemus rühmajuhina. Eks ma muidugi kujutasin endale ette, et mida kõike seal juhtuma hakkab. Mis probleemidega mul on vaja kokku puutuda arvestades, et kõik noored on ju omaette isiksused, vastavas vanuses. Aga õnneks ei olnud mul vaja midagi sellist lahendada, milleks mõttes olin valmistunud. Kõik noored rühmas olid väga tublid ja esimestest päevadest alates ka väga suure töötahtega (või siis teisel nädalal oli töötahe juba natuke raugenud).

Hellenurme17Noored said kõik väga kiiresti ühtseks rühmaks. Mängisime õhtuti koos erinevaid mänge ja valmistusime maleva kokkutulekuks (esimesel nädalal). Teisel nädalal oli meil juba rohkem aega, ning siis suhtlesime ka teiste rühmadega. Käisime ise teistel külas ja võtsime külalisi vastu. Lisaks rühmade külastusele saime seigelda ka Otepää seikluspargis.

Margitil on kahju sellest, et noored jäid malevas ristimata. Aga eks järgmisel korral - on mida rohkem ette valmistada ja mõelda. Kuid kuna elasime töötavas vesiveskis, siis oli meil ka hea võimalus teha vanas leivaahjus pitsasid ja igaüks sai ka endale ise leiba küpsetada. 

Töö poolest meie rühmal väga vedas. Saime teha erinevaid töid. Ürdipeenraid oli vaja rohida, puudest saime auna laduda, vana veskit koristada, lilli istutada, kiviplatsi suurendada. Kõik tegevused andsid hea võimaluse noortel ka oma kunstiandi näidata. Veski perenaisel oli mõte teha vanadest kaablirullidest lauad maja ette ja noored maalisid nendele laudadele viljapead ja lilli.

Eriti tore oli Margiti arust see, et noored pidid ise süüa tegema. Iga päev oli kaks noort toimkonnas, kes siis tegid ka teistele süüa. Nii mõnigi noor sai endale sellel alal hulga teadmisi juurde.

Rühmajuht Margitile meeldis väga see, et noored malevlased ei istunud kusagil nurgas oma nutiseadmetes, vaid mängisid koos või vaatasid filmi. Kõike tehti kenasti koos. Kustumatu mulje jättis rühmale aga üks kena vanaproua, kelle juures noored käisid tööd tegemas. Eelviimasel õhtul käis rühm vanaproual, keda noored kutsusid vanaemaks (meie majaperemehe ema), külas, et teda tänada tema lahkuse eest. Selleks tegid noored ise küpsisetordi mis koos siis ka ära söödi.

Kui kõik nüüd kenasti kokku võtta, siis mälestused on super head. Margiti soov ongi noortega veel kokku saada saabuval sügisesel koolivaheajal, et uuesti veeta üks tore õhtu.

TÕM Hellenurme rühma rühmajuht

Margit Kolju 

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net