helme malevarühmLäheksin uuesti malevasse, kui võimalus tuleb. Teistele noortele soovitan minna, kuna malevas saab palju uusi kogemusi ja uusi toredaid tutvusi.

Mina meenutan Tankla malevast, Helme rühmast, kõiki inimesi ja meie ühiselt veedetud aegu. Kui nüüd tagasi vaadata ja malevale mõelda, siis saan aru, et tegelikult oli seal väga tore. Ma juba igatsen neid inimesi taga ja loodan, et saame millalgi kokku.

Meie kamp kolis väga palju, aga see oli tore, sest nii saime avastada uusi kohti, mida pole varem jõudnud külastada. Enamasti peatusime me siiski Marja talus, seal oli väga ilus ja mulle seal meeldis. Sealne pererahvas ja töötajad olid samuti tohutult sõbralikud ja toredad. Meie elamine oli korralik ja toidud olid väga maitsvad.

Ma sain malevas palju uusi kogemusi, oskusi ja paljust on olnud hiljem ka kasu. Kuna ma õpin nüüd ehitusviimistlust, siis on hea, et sain malevas palju mööblit lihvida ja värvida.

Helme kokkutulekulHakkan nüüd ka palju rohkem vanaemal abis käima ta taimede ja hoovi eest hoolitsemas. Sain suvel malevas tööd tehes aru, kui raske on tegelikult ühte majapidamist ja kogu oma hoovi korras hoida nii, et kõik ilus ja hoolitsetud välja näeks. Mulle hakkasid enamus tööd lausa meeldima, kuid rohimisest üritaksin ma küll edaspidi suure kaarega mööda minna.

Marja Talu perenaine õpetas huvilistele isegi kringlit tegema. Tänu sellele, saan nüüd pidustusteks ise ühe maitsva kringli valmistada.

Avastasin, et teistega koos töötamine on tore, kuid kasulikum on üksi töötada. Teistega koos olles unustatakse töö ära ja jäädakse jutustama. Seda küll mitte tihti, kuid juhtub ikka. Üksi töötades sellist ohtu pole ja töö saab korralikult õigeks ajaks valmis.

Oma teenitud palga eest lasin ma endale tattoo teha, mille tegemist olin juba pikka aega oodanud. Samuti ostsin vajalikud kooliasjad ja veel mõne tähtsama asja. Ülejäänud raha läks tahtmatult igasugu pudi-padi peale.

Merily Siirak

Tankla Õpilasmaleva 2017 Helme rühma malevlane  

Jaga seda artiklit sõpradega