Otsing

Logi sisse

Taheva valla Avatud Noortekeskuse poolt korraldatav kuues Mustjõe kalapäev toimus 29. juulil Hargla Maakultuurimajas ja Hargla külatagusel Mustjõe lõigul. Kalapäevast võtsid osa 96 inimest, kellest käis püügivõistlusel ussi leotamas 80 püüdjat.

Mustjõe kalastuspäev 2017Nagu traditsiooniks on juba saanud, algas kalapäev õpitoaga. Selle aasta teemaks oli „Kuidas saada suuri saake?“. Õpitoas keskenduti peamiselt vooluveekogus kala peibutamisele – milliseid söötasid kasutada, milliseid lõhna- ja maitseaineid lisada, mida konkus otsa panna, kuidas söötasid valida ning kuidas neid valmistada. Omi teadmisi ja oskuseid jagas huvilistele Jaan Grents.

Õpitoale järgnes filmi „Kuidas saada õngitsejaks“ suur esilinastus. Kalapäeva raames tegid kohalikud noored valmis kolmeosalise õppefilmi, kus peatutakse just noorte arvates harrastuskalapüügiga seotud kõige olulisematel teemadel – seadused, eeskirjad, püügiõiguse soetamine, riietus, püügivahendid, söödad ja peibutamine, sõlmed, rakendused ning püügipaiga valik.

Kalapäeva oodatumaks osaks oli püügivõistlus, kus sel aastal osales rekordarv õngitsejaid – 80! Osalejad võistlesid kuue erineva ülesande täitmises ning neil, kel ülesandega oli vähem õnne, said osaleda loosiauhindade loosimises.

Mustjõe kalapäev 2017 püügiülesanded, võitjad ja auhinnad

 

  • Kuni 12. aastaste (k.a.) ülesanne – tabada 12-ne cm viidikas. Võitis Ken-Tristan Lüüs 11,9 cm viidikaga. Auhinnaks oli käsiõng koos rullikuga, kalastusalane kirjandus, mesi ja 12 limonaadi.

Mustjõe kalapäev auhinnad

  • Kuni 26. aastaste ülesanne (k.a.) – tabada vähemalt 4 erinevat liiki kalu. Iga liik üle nelja andis ühe lisahääle peaauhinna loosikorvi. Võitis Karmen Kender, kes tabas särje, teivi, ahvena ja viidika. Auhinnaks oli 200€-ne Euronicsi kinkekaart, mesi, taimeteed ja kalastusalane kirjandus.
  • Naiste ülesanne – tabada 80g-ne ahven. Võitis Merilin Asson, kes tabas 79g-se ahvena. Auhinnaks oli 80€-ne Sportlandi kinkekaart, taimeteed, mesi ja kalastusalane kirjandus.
  • Üldarvestus – tabada 25cm-ne kala. Võitis Joosep Hiob, kes tabas 24,9cm-se särje. Auhinnaks oli ~80€ne Shimano rullik, mesi, taimeteed ja kalastusalane kirjandus.
  • Eriülesanne – tabada väikseim kala. Võitis Janar Veski, kes tabas 8,2 cm ründi. Auhinnaks oli 50€ sularahas, taimeteed, mesi ja kalastusalane kirjandus.
  • Meeskonnavõistlus – punktimäng. Iga tabatud kala andis 1p ja iga 10g kalade kogukaalust andis veel lisaks 1p. Arvesse ei läinud viidikas, tippviidikas ja rünt. Võitis võistkond EFK Tubertthni koosseisus Jaan Grents Riivo Müür, Denis Mežennõi ja Toomas Mirka. Kokku tabas võistkond 38 kala kogukaaluga 2813g.

Mustjõe kalapäev 2017 numbrites

Kokku osales kalapäeva 96 inimest, kellest 80 võttis osa püügivõistlusest. Püüdjatest olid 23 12-ne aastased või nooremad; 47 26-e aastased või nooremad; 29 olid naispüüdjad; noorim õngitseja oli 9-kuune ja vanim 66-ne aastane. Suurimaks kalaks oli 381g-ne ahven ning väikseimaks 8,2cm-ne rünt.

Kalapäevalisi oli tulnud lisaks Taheva vallast Võrust, Põlvast, Viljandist, Tartust, Valgast, Tõrvast, Tallinnast, Soinastest, Varstust, Aardlapalust, Saugast ja Kõrgepalust.

Mustjõe kalapäev 2017 sai teoks tänu Keskkonnainvesteeringute Keskusele, Taheva Vallavalitsusele, Punda talule, Luigemäe talule, Sulev Trahvi Küüniniidutalule, Ööbiku Ürditalule, Kaldavere turismitalule, RSN Invest OÜ-le, Hargla Masinaühistule, MTÜ Parmu Ökokülale, Kumalane OÜ-le, Andres Rõõmusele, Meelis Saaresalule ja Kristjan Pikale.

Oma panuse andsid sündmuse korraldamisele vabatahtlikena Sigmar Hekki, Sten Somelar, Joosep Hiob, Rain Leini, Janeli Nielson, Külli Mannas, Piia Somelar ja Kristiina Saag.
Suur, suur aitäh kõigile osalejatele, toetajatele ja abilistele!

Pildigalerii

Rasmus Onkel

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net