Otsing

Logi sisse

noortevahetusprojekt

11.-23. juunini toimus Valgamaal Helme vallas Marja talus, rahvusvaheline noortevahetusprojekt.

Osalejaid oli viiest riigist – Kreekast, Slovakkiast, Itaaliast, Rumeeniast ja Eestist. Projekti nimeks oli „Health is Wealth“, mistõttu pöörati tähelepanu tervislikele eluviisidele.

Projektis oli hea võimalus arendada noortel oma inglise keele suhtlemisoskust, leida uusi sõpru, tutvuda erinevate kultuuridega ning õpiti rohkem väärtustama tervislikke eluviise. Külastati Otepää seiklusparki, kus proovile sai panna julguse ja Helme liivakoopaid, mille põhiatraktsiooniks osutus välismaalaste jaoks hoopis külakiik. Samuti matkati Tõrva ümbruses, peeti maha mitmeid võrk-, korv- ja jalgpalliturniire ja harrastati muid aktiivseid tegevusi.

Teiste riikide noored olid vaimustuses Lõuna-Eesti puhtast loodusest, kuid selle nautimist rikkusid veidi tüütud sääsed. Kuigi kohtumine toimus jaanikuu keskpaigas, ei olnud suvesoojus ennast veel selleks ajaks kätte andnud. Enamik eestlasi on karastunud ja harjunud jaheda veega, kuid välismaalased vaatasid suurte silmadega pealt, kuidas kohalikud “pingviinid” jääkülmas vees suplesid. Siiski leidus ka julgemaid, kes eeskuju võtsid.

Ühel päeval sõitsid kõik 34 osalejat Tartusse, kus raekoja platsil viidi läbi kampaania, mis propageeris tervislikke eluviise. Ümber suudlevate tudengite purskaevu korraldati väike flashmob (mõneks minutiks kokku tulnud inimesed, kes teevad koos midagi ebatavalist) porgandite söömise näol. Tartu linna tänavatel korraldati lühikesed viktoriinid ja jagati inimestele tervislikke nõuandeid.

Projekti jooksul toimusid mitmeid arutelud ja rühmatööd. Üheks huvitavaks teemaks osutus taimetoit, kus tehti selgeks selle erinevad liigid ning toodi nende positiivsed ja negatiivsed mõjud tervisele. Hea, et projektis osales mitu taimetoitlast, kes rääkisid juurde ka oma kogemusi.

Projekti eestvedajaks oli noorte- ja kodanikuühiskonna organisatsiooni Seiklejate Vennaskonna president Heleri Alles ja eestlaste rühmajuht Tõlliste vallast pärit neiu Hanna-Liina Pärnik-Pernik.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net