Otsing

Logi sisse

sangaste-ryhm1Sangaste rühmas töötab 16 malevlast ning neid juhendavad kaks rühmajuhti: Merle Tombak ja Tuuli Merimaa.

Tüdrukud ütlesid, et neil on igavesti vahvad rühmajuhid. „Nad kiidavad meid kogu aeg, kui oleme midagi ära teinud. See on nii positiivne," leidis Teele. „Juhendajad on hästi hoolivad ja alati püüavad teha kõik, et meil oleks siin hea olla," ütles aga Crislyn. Ta lisas, et rühmajuhid arvestavad malevlastega kogu aeg.

Noored kiidavad, et malevatööd on mitmekesised ning rutiini ei teki. „Praeguseks oleme koristanud lossitube, puhastanud rabarbereid, lihvinud toole, poleerinud nõusi," tõi näiteks mõningaid ülesandeid Teele, mida malevlased teinud on. „Hästi lahe oli see, kui lossi ette maandus helikopter," ütles ta särasilmil. Lisades, et paraku jagus rõõmu vaid mõneks hetkeks, sest kopter lahkus üsna pea.

Kui aga küsida noortelt, kuidas neile toit maitseb, kõlab läbi ruumi sumin ning kõlama jääb vastus, et toit on imemaitsev.

Võiks ju arvata, et malevaaega on õnnistatud ilusa päikeselise ilmaga, kuid malevalsed leiavad, et töötegemiseks on liiga palavad ilmad. „Läksime kell 6 hommikul tööle, et palavust vältida," sõnas Maria.

sangaste-ryhm5Noored enne malevat üksteist ei teadnud. „Näod olid kõik tuttavad, aga suhelnud me omavahel varem polnud," ütles Maileen. Lisades, et rühmades on koos erinevad sõpruskonnad või klassiõed-vennad.

Sangaste noored majutuvad küll erinevates tubades, aga õhtuti saadakse ikka kokku, et mängida lauamänge või ajada juttu. Sellega meenus neil aga üks huvitav seik. „Tegime siin ükspäev mureringi. Võtsime kõik 16kesi ringi ning igaüks sai kurta, mis ei meeldi. Üks ütles, et tööd on vähe, teine ütles et voodi kõva. Ja siis ütles üks poiss, et no ei ole seda õiget veel leidnud," ning siis puhkesid kõik naerma, ütles Teele. Lisades, et tegelikult on nende rühmas vaid kaks poissi.

Tankla Õpilasmalev 2014 on sündinud koostöös organisatsioonidega MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla, Valga Maavalitsus, Valgamaa Noorte Nõustamiskeskus, Töötukassa Valgamaa osakond ja MTÜ Valgamaa Partnerluskogu.

Projekti eestvedajaks on Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla ja seda toetavad Valgamaa Partnerluskogu ja Haridus- ja teadusministeeriumi Hasartmängumaksu Nõukogu.

sangaste-ryhm2

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net