Paldiski nValga Avatud Noortekeskuse 10 noort ja 2 juhendajat külastasid 27.-28. septembril Paldiski linna noori.

Alustasime oma sõitu Valgast kell 9 ja Paldiskisse jõudsime 5 tundi hiljem. Meid võtsid vastu Paldiski linnavolikogu liige Jaanus Saat ning Paldiski noorsootöötaja Viktoria Visbek. Noored viidi esimese asjana Pakri Plaza katusele Paldiskit vaatama. Tutvusime seal olles Noored ja Ääred projektijuhiga ning Paldiski aselinnapeaga. Ei läinud kaua aega kui kohtusime ka projektis osalevate Paldiski linna noortega.

Samal päeval tutvusime Paldiski linna vaatamisväärsustega. Eriliselt jäi meelde A.L.A.R.A külastus, kus hoitakse endist tuumaobjekti ning radioaktiivseid jäätmeid. Peale linnaekskursiooni oli võimalus lõõgastumiseks ujulas. Õhtuse vaba aja sisustasime lauamänge mängides ning õudusfilme vaadates. Ei puudunud ka nn laagritele omane pasteerimine, mis noorte arvates teebki sellised tutvumised teiste noortega eriliselt meeldejäävaks.

28. septembri hommikul mõtlesid noored meeskonniti välja kuidas tähistada Eesti Vabariigi 100 sünnipäeva, ideid oli äärest äärde. Pakuti välja öise tantsupeo ning inimketi võimalusi. Peale ühist arutelu suunduti vaatama skulptor Amandus Adamsoni ateljeed. Peale lõunat suundusid noored väsinuna tagasi koduteele.

Tagasiside noortelt projektist Noored & Ääred on kirju. Positiivseid muljeid oli palju, samas mõistsid noored, et Valgal on tegelikult palju pakkuda ja see on hea koht elamiseks.

Dea Margus
Valga ANK
noorsootöötaja

Jaga seda artiklit sõpradega