Otsing

Logi sisse

554560 616651311718940_1426125371_nReedel, 13. septembril toimus Valga Maavalitsuses noortele suunatud meediaseminar, mille põhiteemaks oli ajakirjandus.

Räägiti ajakirjaniku tööga kaasnevatest plussidest ja miinustest, toonitati, et julgust peab alati olema ja vahel tuleb kirjutada ka artiklit, mis ei pruugi olla enda põhimõtetega päris kooskõlas. Juttu oli ka sellest, et ajakirjandusega tegeledes oled avaliku elu tegelane ja ka su pere peab seda meeles pidama.

Kõike seda ja paljustki muust rääkisid noortele vabakutseline ajakirjanik Kristina Pentsa, kes olnud nii ajalehtede kui ka online-toimetustes ja Valgamaalase reporter Eveliis Eek. Lisaks kirjutamist puudutavatele teemadele tutvustas pressifotograafiat Õhtulehe fotograaf Tairo Lutter.

Lutter rääkis, et fotograafias midagi väga rasket ei olegi, kuid siiski on keeruline inimesi niimoodi pildile saada nagu oled enda vaimusilmas ette kujutanud. Päev oli kõigile õpetlik ning hariv. Noored said teada nii mõndagi sellest, mis ajakirjaniku tööga kaasneb. "Õppisin seda, et ajakirjandus ei ole ainult teen-mida-armastan töö, vaid selle kõige juures on ka asju, mis pole just kõige meeldivamad," sõnas Valga põhikooli õpilane Kristin Kaldam. Kokkuvõttes jäid kõik juba kolmanda meediaseminariga rahule ning koju mindi jälle pisut targemana.

Catlin Saar
Tankla reporter

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net