Mida ja miks õpin?

Kadriann KalameesMina õpin Tallinna ülikoolis esimesel kursusel. Erialaks psühholoogia. Miks just psühholoogia ja Tallinna ülikool? Eriala valik oli minule lihtne, sest psühholoogiast huvitun ise juba aastaid. Gümnaasiumi 11. klassi uurimistöö kirjutasin ka Tõrva gümnaasiumi koolipsühholoogiga, mis oli ajendatud psühholoogia mõjutustest. Peale uurimustöö kirjutamist sain aru, et see ongi tõesti valdkond, millega tahan oma elu siduda.

Ülikooli valiku puhul jäi kõige enam mulle silma Tallinna ülikool ja Viljandi kultuuriakadeemia. Mõlemas ülikoolis valitud erialadele sain ka sisse.

Kuidas ma oma eelistatud koolid ja erialad leidsin?

Mitmetel aastatel käisin messidel ja kogusin infot ning tutvusin koolide pakkumistega. Avastasin enda jaoks, et just need ülikoolid on minu jaoks kõige atraktiivsemad, sõbralikumad ja innovaatilisemad. Uurisin messil olevate tudengite käest erinevate erialade kohta ning sain väga põhjalikke vastuseid. Isiklik uudishimu ja küsimine aitas teada saada, millistele erialadele ma kindlasti ei kandideeri.

Võrreldes Tallinna ülikooli ja Viljandi kultuuriakadeemiaga, siis Tartu ülikooli sisseastumiskatsel nii hästi ei läinud. Kuid kogemus, kolm tundi järjest akadeemilist testi teha, oli seda väärt ja ma ei kahetse. Tallinnas ja Viljandis kaasnesid testidele ja esseede kirjutamistele veel individuaalsed vestlused.

Sisseastumiskatsete rada oli pikk ja kurnav. Nüüd, peale katseid, tunnen, et olen õiges ülikoolis ja endale meeldival erialal. See ongi kõige tähtsam!

Kadriann Kalamees TLÜKõige raskem ülikooli minemise puhul oli suurde linna kolimine. Minu kodulinn Tõrva on mulle nii armsaks saanud. Õnneks olen leidnud tegevusi ka Tallinnas. Tegelen ülikooli kõrvalt tantsuansambel Sõpruses tantsimisega, Laheda koolipäeva korraldamisega ning käin ka tööl. Õnneks on mul tegevusi, mis hoiavad mind kodulinnaga seotult – pere, sõbrad, Tõrva noortevolikogu ja Tõrva raadio.

Elu on siiski valikute küsimus! Just erinevatel messidel käimine andis mulle esimese uudishimu koolide kohta. Andis juurde tahte, et ise edasi uurida ja vaadata, mis oleks parim valik mulle. Tunnen, et olen enda õiged valikud teinud ning olen oma kiire, kuid ka huvitava eluga väga rahul.

Kadriann Kalamees

 

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net