Kaader videost.Eelmisel nädalal sai esmakordselt teoks austamisõhtu «Kaunimad aastad», mille raames tehti sügav kummardus Valgamaa abielupaaridele, kes pikkade aastate kestel abieluväärtust hoidnud. Austamisgala eesmärgiks oli tunnustada ja väärtustada abielu ning peretraditsioone. Abielupaare tervitasid ja õnnitlesid ning soovisid neile jätkuvalt toredaid kooseluaastaid Valga maavanem Margus Lepik ja linnapea Kalev Härk.

"Esiteks peavad olema ühised mõtted, et vedada seda koormat sirgelt ja edasi," räägib abielupaar Meema (Otepäält) kauaaegse abielu saladusest.

Austamisgala eesmärk on tunnustada ja väärtustada abielu ja peretraditsioone ning teha kummardus neile, kes pikkade aastate kestel abieluväärtust hoidnud.

{youtube}JhZi6GaG9tQ{/youtube}

Mendelssohni pulmamarsi saatel saabusid austamisgalale rõõmsa ja õnneliku olekuga paarid, kel täitunud või täitub sel aastal 25, 50 või rohkem kooselatud aastat. Valga maavalitsuse rahvastiku toimingute talituse juhataja Anne Puller viis läbi tseremoonia, mille käigus kõik abielupaarid said oma abielutõotust uuendada. „ Austatud abielupaarid, nüüd palun teilt kõigi siinviibivate tunnistajate juuresolekul oma seaduslikku abikaasat jätkuvalt austada ja armastada. Mitte ainult rõõmudes vaid ka muredes ja jagada koos kõiki neid kohustusi, mis need aastat teile on pannud. Tunnistajate juuresolek ja siin saalis viibimine olgu tõestuseks sellele, et teadvustate endale – abielu ei ole üksnes hingeline ühtekuuluvus ja kirglik kallistus. Abielu tähendab ka kolme söögikorda päevas, tööde jaotamist ja mäletamist, et prügi tuleb välja viia. Olgu need laused sümboolseks abielutõotuse uuendamiseks järgnevateks aastateks," ütles Puller abielupaaridele.

Peale väikest tseremooniat kõlas Wagneri pulmamarss, mille saatel sooviti üksteisele pokaalide kõlinal edasist abieluõnne ja armastust. Pulmatordi lahtilõikamise au anti kõige staažikamale abielupaarile Lilian ja Martin Noormetsale, kel täitus 8. novembril 61. abieluaasta.

Laulutervituse tõi abielupaaridele Kati Tamm, meeleolumuusikat pakkus Anu Männa keelpillitrio Pärnust. Kõik abielupaarid said kingituseks raamitud foto, mis nendest enne ürituse algust tehti (fotograaf Anastasija Nääme). Üritust filmis Tankla TV.

Ürituse korraldas Valga maavalitsus koostöös Valga Kultuuri- ja Huvialakeskusega. Valga maavanem tänab kõiki, kes üritusele oma toetava õla alla panid: Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse töötajad, Tankla TV noori reportereid, raadio RUUT FM praktikante jt.

Teate edastas

Kaja Mõts
Valga Maavalitsus
Avalike suhete juht
+372 766 6145
+372 5301 0621
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
www.valga.maavalitsus.ee

Jaga seda artiklit sõpradega