lastekaitsepaev2015Kuigi Tankla mini meedaringil algas suveperiood, tunnevad sealsed õpilased siiski huvi, kas tohivad kajastada piirkonnas toimuvaid sündmusi. Nii otsustas Valga Tankla mini teha loo 1. juunil Pedeli jõekäärul toimunud lastekaitsepäevast.

Päeva raames sai sõita rongiga, käia erinevates töötubades ja vaadata esinemisi. Lastekaitsepäev on alati olnud erilise tähendusega, eriti just lastele, kes tunnevad, et sel päeval peaks saama enim tähelepanu nemad. "Lastekaitsepäev on nagu isadepäev, emadepäev või vanavanematepäev. Sel päeval austatakse just meie tulevikku ehk lapsi, kes toovad vanemate päevadesse rõõmu ja meie Eesti Vabariiki hakkavad arendama ja juhtima," tõdeb Danvar Lendre.

Lapsed, kes mööda platsi ringi käisid, olid heas tujus ja päeva saatsid nende naerukilked. Oluline on, et kas või selle päeva jooksul saaksid lapsed avaldada oma arvamust ja tunneksid rõõmu ja hoolivust. "Mina tahaks et mind koheldaks lastekaitsepäeval ja ka muul ajal võimalikult hästi, et tuju oleks alati hea ja olemine mõnus," soovib sama ka teistele Maša Bõstrova.

Linnapea Kalev Härk tõdeb, et kahjuks on vanematel järjest vähem aega lastega aja veetmiseks ja suhtlemiseks. "Iga päev tuleb leida aega laste kuulamiseks ja nende tulevikule mõtlemiseks." Linnapea lisab, et soovime Valgas lastele võimalikult palju kodu- ja koolivälist huvitegevust, mis sunniks neid koos tegutsema, üksteisega arvestama ja hoiaks eemale igasugu pahandustest. Paraku aga ei asenda tehnoloogia inimsuhteid ja seda on ühiskonnas ilmnenud pingetest hästi näha. "Me oleme langenud äärmustesse – ühelt poolt piirame bürokraatiaga nende võimalusi töötamiseks ja oleme igasugu piirangutega nad justkui vati sisse sättinud. Teiselt poolt on lapsed täna järjest enam internetist ja muudest välismõjudest tuleva kurja meelevallas," tõdeb ta.

Uudise valmistas Valga piirkonna Tankla mini reporter Laura-Maria Kiiser.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net