Prindi

Faili MG 8837 Bearbeitet bearbeitet.jpg koopiaKuidas jõudsin oma kutsumuseni?

Leidsin oma kutsumuse tänu akrobaatikale, millega olen tegelenud nüüdseks üle 10 aasta. Olles akrobaatikalaagris, sain võimaluse tutvuda slackline'iga (tasakaalukas liikumine mööda kõrgusel asuvat pingutatud nööri). Minu esimesed katsetused ei olnud paljulubavad ja ma mäletan oma esimesi mõtteid: see ala küll mulle pole.

Peale pooletunnist harjutamist sain tehnikale pihta ja mul õnnestus mõni samm liinil teha. Peamine motivatsioon tuli tänu sõbrale, kes oskas juba liinil trikke teha. Kõik, mida sõber tegi, tundus uskumatu.

Sõber esitas mulle väljakutse: kui ma harjutan iga päev ja terve kuu, siis jõuan tema tasemele järgi (kuna minu akrobaatika tagataust olla väga hea). Otsustasin väljakutse vastu võtta, sest ala tundus põnev ja motiveeriv. Ma arvan, et leidisin oma ala, kuna olin avatud võimalustele, valmis väljakutseteks ning õigel ajal õiges kohas.

Minu teekonna erinevad valikud

Faili IMG 4074.jpg koopiaTänaseks olen slackline'iga tegelenud 5 aastat ja need on olnud minu elu parimad aastad. Eriti viimased kaks, mis on olnud uskumatult põnevad ja motiveerivad. Olen leidnud motivatsiooni ka väljaspool slackline'i.

Olen pühendunud slackline'ile, kuid samal ajal proovin täiendada oma oskusi ka teistes valdkondades. Põhjus lihtne: kõik siin maailmas tundub nii põnev ja kaasahaarav! Muidugi teen ma seda omal moel ja ühenduses slackline'iga. Näiteks 2017. aasta aprillis plaanin minna kuuks ajaks tiimikaaslastega Sitsiiliasse, et nautida ja saada osa kirglikust stiilist – highline ja longline.

Antud kogemuse raames õpin hetkel itaalia keelt, et seda kohe ka praktiseerida. Mul on plaanis minna Etna vulkaani kohale või kõrvale, see tähendab, teha seda uskumatutes kohtades. Kohtades, kus keegi pole seda varem teinud.

Reisid ei sisalda ainult väljakutset endale, vaid meie eesmärk on 3-4 päeva jooksul viia läbi õpitubasid, et teistele slackline'i õpetada.

Minu õppetunnid 

Esimesed kaks aastat tegelesin ainult trickline'ga ehk sooritasin erinevaid akrobaatilisi trikke liinil. Enamasti treenisin üksinda, kuna tundsin, et siis oli areng kiirem. Tänaseks olen mõistnud, et koos treenides on areng suurem, sest treeningkaaslane saab kohe viga parandada, Sind juhendada. Üksi treenides kasutasin filmimist (enda tegevust, et viga leida).

Täna tegelen ma lisaks trickline'ile ka longline'i ja highline'iga. Longline on mõeldud pikkade vahemaade läbimiseks ja highline kõrgustes kõndimiseks. Olen kõndinud highline'il, mis oli 300m kõrgusel ja 40m pikk. Pikim liin, millel olen kõndinud, on 80m.

Olen saanud mitmeid õppetunde ja seda raskelt. Põhjus lihtne – tahame kõik ise läbi proovida!. Slackline'il olen ennast korralikult vigastanud ja seda peamiselt võistlustel, sest võidutahe on olnud liiga suur, soov hüpata üle enda varju! Õnneks olen suutnud vigadest õppida ning viimased kaks aastat on ka väga edukalt läinud. Tänaseks olen aru saanud, kuidas paremaid tulemusi saavutada – ei pea üle enda varju hüppama! Olen rohkem oma keha eest hoolitsema hakanud – teen regulaarselt joogat, soojendan korralikult enne treeningut, teen venitus- ja lõõgastusharjutusi peale treeningut. Lisaks on eesmärgid muutunud enesearengust lähtuvaks.

Minu mõtted, soovitused

Väga raske oli 2014. aasta, sest eesmärgid olid võidu saavutamisele suunatud. Võidutahe tõi endaga kaasa vigastused. 2015 aasta oli parim aasta trickline'i võistlustel, kuna sain eesmärgid paika ja lasin lahti võidu mõttest. Õiged eesmärgid tõi kaasa suurema sisemise motivatsiooni ja kiirema arengu. Uskumatul kombel olen viimase kahe aasta jooksul suutnud hoiduda suurtest vigastustest.

Kuulan nüüd enda südant ja järgnen sellele. Teisisõnu – teen seda, mis meeldib ja hästi välja tuleb! Panustan kogu energia oma arengule.

Trickline'ist on kujunenud minu töö. Minu hobideks on highline ja longline, mis aitavad mul arendada enda nii füüsilislt kui vaimselt. Trickline'iga tegelemine aitas mul tõusta aastal 2015 maailmameistriks. Olen slackline'iga tegelenud üle 4,5 aasta ja Eestis inimesed juba märkavad mind, sest slackline'i esinemistega proovin endale ka elatist teenida, käia esinemas ning läbi viia õpitube. Olen käinud kaks korda ka Valgamaal slackline show'd ja näidistreeninguid läbi viimas.
Slackline'i kõrvalt olen jätkanud enda harimist akrobaatika ja treeneri valdkonnas, kuna tuleviks on plaanis anda akrobaatika ja slackline'i treeninguid.

Ma nimetaks ennast maailmakodanikuks, sest mu kodu on seal, kus on minu kirg ehk slackline.

Elame täiel rinnal ehk ole täielikult motiveeritud tegevuses, siis saavutad parimaid tulemusi!

Minu soovitused noortele on: võta osa erinevatest vaba aja üritustest, sest see on hea võimalus uute kontaktide loomiseks ja millegi uue avastamiseks. Mina leidsin enda tänase kutsumuse osaledes akrobaatikalaagris. Soovitan olla aktiivne messide külastaja, osaleja.

Põnevad üritused aastal 2017:

 
Tauri Vahesaar 

Jaga seda artiklit sõpradega