noorteleht-tankla-nr17-12-2014-1Täna, 8. detsembril ilmus 17. Valgamaa noorteleht Tankla, mille fookus on seatud jõuludele.

Seekordne Tankla esikülg on pühendatud nutitehnikale. Juttu tuleb Valga vene gümnaasiumi digiklassist, kes õppeainetesse kasulikke rakendusi loonud ja Samsung digipöörde võitjaks kuulutati. Järgneval leheküljel paiknev juhtkiri toob esile märkamise ja hoolimise. Arvamuslugu aga suunab julgustama ja toetama noori ettevõtjaid.

Kolmandalt leheküljelt saab lugeda äsja avatud Otepää Winterplace'i ja Karula-Lüllemäe tervise- ja spordikeskuses pakutavate võimaluste kohta. Veel saab end kurssi viia maakonda loodud 3D kino, Tõrva noortevolikogu uue koosseisu ning aasta noorkotka ja kodutütrega.

Järgmisel leheküljel pühendume maakonnale, kus tänavu esimest korda väljaselgitatud aasta isa, Aleksander Žemskov räägib, et väärtustab perekondlikke koosviibimisi. Pilgu saab heita Valgas toimunud ettevõtlusseminarile, mille eesmärk oli suurendada noorte ettevõtlust. Veel saab lugeda töövarjupäevast, kus noored käisid tutvumas erinevate ametnike tööga.

Fookuses olevad jõulud toovad telgitagustena esile jõuluvana tööülesanded ja laste jõulukingi soovid. Veel saab lugeda talviste aja veetmise võimaluste kohta Valgamaal.

Leheküljelt kaheksa saab lugeda mitmeid aastaid peotantsu tantsinud noortest, kes tantsu saatel mured unustavad ja korvpalliga tegelevast poisist, kes meeskonnatööd tähtsaks peab. Järgmiselt lehelt leiab noored võimlejad, Rose-Marie Riitsalu ja Karmen Matsalu, kes parima saavutamiseks järjepidevalt kehaga töötama peavad.

Kümnendal leheküljel heidame pilgu välismaale. Marili Palover Kaagjärvest käis Austraalias mandariine ja laime korjamas ning Keirin Rebane Valgast Hawaiil käsitööehteid ja suveniire müümas. Veel saab lugeda sakslannast, kes 11 kuuks Tõrva Kodusse vabatahtlikuks tuli. Terviserubriigis saab soovitusi, kuidas organism talvel tervena ja nahk hooldatuna hoida.

Tagakaas on meelelahutuse päralt. Aja sisustuseks leiab ristsõna, jõululuuletused ning võrdluse nääride ja jõulude vahel.

Valgamaa noortelehte antakse välja aastast 2011. Selle eesmärk on kajastada Valgamaa noorte elu ja kogu ajalehe valmimise protsessi veavad noored ise.

Loe lehte internetist:http://issuu.com/tanklaleht

 

Lisainfo:

Egle Kõvask
Valgamaa noortelehe Tankla peatoimetaja
MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla
tel 5617 9757
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega