MeediapäevSeekordne meediaseminar toimus 19. oktoobril Valgas ja oli järjekorralt juba viies. Õpiti peamiselt küsimuste esitamist intervjueerimisel ning tutvuti lähemalt raadiotöö telgitagustega. Veel said noored vestelda 23. oktoobril Tartu Ülikooli ajakirjandustudengitega ning kuulata Igor Taro ülevaadet Ukraina olukorrast ja teletööst kriisipiirkondades.

Meediaseminari päeva alustas Marek Mekk, kes rääkis organisatsioonist, selle toimimisest ning väärtustest. Samuti tegi ta põhjaliku ülevaate Tankla organisatsioonist. Marek toonitas noortele, et hea koostöö aluseks on aus suhtlemine ning üksteistega arvestamine.

 Intervjueerimisest ja eriti õigete küsimuste esitamisest rääkis Tartu Ülikooli ajakirjanduse teadur Kadri Ugur. Pärast teooria osa, kus tehti selgeks erinevad küsimuste tüübid ja nende esitamise sobiv järjekord, said noored ka ennast praktikas proovile panna.

Seminari viimases osas tutvustas Aili Strure raadiotöö telgitaguseid: „See on nii fun! Me koguaeg saame kohvi juua ja süüa.“ Aili on olnud saatejuht Ruut FM’is ning ka ühes Soome raadios, kuid praegu saab teda kuulata Tre Raadios. Päev lõppes Tankla uutesse ruumidesse kolimisega ning töö lõpus said kõik suu magusaks teha tordiga.

Neljapäeval, 23. oktoobril  rääkisid TÜ ajakirjandustudengid enda õppetööst, ajakirjanduseriala plussidest ja miinustest. Veel jagasid nad oma muljeid ning kogemusi praktikantidena Valgamaal. Peale seda tuli rääkima ajakirjanik Igor Taro Ukraina kriisist. Ta pani noortele südamele, et Eestis sellise olukorra vältimiseks peaks igaüks panustama riigikaitsesse natukegi oma vabast ajast. Kuigi sellel päeval oli vähe osalejaid, jäid kindlasti rahule ja said uusi teadmisi need, kes siiski kohale tulid.

Jaga seda artiklit sõpradega