tankla-nr16Täna, 13. oktoobril ilmus 16. Valgamaa noorteleht Tankla, mille fookus on seatud haridusele.

Seekordne Tankla esikülg on pühendatud kaitseväele. Juttu tuleb Valgamaa poiste elust ajateenistuses kui ka välismissioonidel Afganistaanis ja Kosovos. Järgneval leheküljel paiknev juhtkiri toob esile julguse ettevõtmistes. Arvamusloost saab aimu, milliseks on kujunenud tänapäeva ühiskond.

Kolmandalt leheküljelt saab lugeda tänavu aasta õpetaja tiitli pälvinud Jaanikese kooli õpetajast Jelena Sljusartšukist. Veel saab end kurssi viia maakonna bussiliikluses toimunud muudatustega.

Järgmisel leheküljel pühendume hobidele. Valgamaalt välja kasvanud ja väikesest saati joonistamist harrastanud Mico Goldobin on tänaseks loonud enda tätoveerimise stuudio. Joonistamisega tegelevad veel teisedki kaks Valgamaa neidu – Irmelin Nugis ja Hedi Kuhi. Leheküljelt viis saab kuulda maakonna noortest modellidest, Reelika Bergmanist ja Kristina Treesist, kes alles äsja modellimaailmaga kokkupuute saanud.

Fookuses olev haridus räägib Valga põhikooli ja Valga vene günaasiumi uutest juhtidest. Juttu tuleb ka koolivägivallast, kus ohver räägib, mis vägivald temale põhjustas ning Rajaleidja keskuses töötavad inimesed annavad ülevaate enda rollidest.

Leheküljelt kaheksa saab lugeda, millised on omavalitsusjuhtide arvates peamised noorte probleemid nende vallas või linnas. Spordirubriigis anname ülevaate ratsaspordiga tegelevates neidudest. Räägime ka ekstreemspordist, mis tänapäeval üha enam valituks osutub ning Helme vallas tegutsevast treenerist.

Leheküljel kümme vaatame tagasi suvele. Räägime sel aastal esmakordselt toimunud ülemaakondlikust Tankla õpilasmalevast ning Valgamaa ekstreemspordirajatistest ja nende turvalisusest. Muusikarubriigis kuuleb Valgamaa poistebändist Vallatud Kuued. Veel tuleb juttu Hugo Kährist ning Priit Petersonist, kes saavutasid kevadel noorte interpreetide konkursil head tulemused.

Tagakaas on meelelahutuse päralt. Leiab numbrilisi fakte Valgamaa kohta, saab end kurssi viia maakonnas toimuvate sündmustega ja palju muud.

Valgamaa noortelehte antakse välja aastast 2011. Selle eesmärk on kajastada Valgamaa noorte elu ja kogu ajalehe valmimise protsessi veavad noored ise.

Loe lehte internetist:http://issuu.com/tanklaleht

Lisainfo

Egle Kõvask
Valgamaa noortelehe Tankla peatoimetaja
MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla
tel 5617 9757
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net