noorteleht-tankla-nr5 12-2011 finalNoortelehe Tankla toimetuse nimel on meil väga heameel teada anda, et ilmunud on selle aasta neljas lehenumber! Valgamaa noorte häälekandja on sel korral mahukam kui ei kunagi varem – põnevat uudistamist jätkub 12-le leheküljele!

Detsembrikuu Tankla võtab fookusse ümberkorraldused Otepää valla hariduselus ja sellega kaasnenud Pühajärve kooli sulgemisotsuse – mis on kooli sulgemise põhjuseks, mis see endaga kaasa on toonud ja mida arvavad asjast nii Pühajärve kui Otepää koolide õpetajad, õpilased ja direktorid, vallavanem ja volikogu esimees, Eesti Õpilasesinduste Liit, külavanemad, kaasamispraktikud ja opositsiooni liikmed.

Tankla toimetuse liikmed Elen Liigus, Gertu Võsu, Merily Viks, Siiri Liiva, Timo Arbeiter, Triin Vähi ja Ülla Tamm käisid kohapeal asja uurimas ning tegid reportaaži nii sõnas kui pildis! Loe lähemalt lk 1, 6-7.

 

Seekordse lehe arvamuslehekülgedelt saab lugeda Rando Liiva‘e arvamuslugu „Kool voolib inimese, noorsootöö mõtleva inimese“, Helen Parik’u välismaal õppimise kolumnit ja Eleene Sammler’i noore õpetaja päevikut ning küsitlust Valgamaa noorte vabatahtlikku töö kogemuste kohta.

Uudislugudest saab teada, kes käisid üle-eestilisel töövarjupäeval ETV ja TV3 toimetustes või loomaarsti juures ametit õppimas, mida teevad Valgamaa noored ENTRUM programmi raames ning millist vastukaja sai muusikali „Arukas blondiin“ esietendus Valgas.

Seekordse lehe persoon on Kaitseliidu noorteinstruktor Kaimo Vahtra, kes on sellel ametikohal 2008. aastast.

Sündmuste rubriigis saab lugeda selleaastasest Valgamaa Koolimoest, inspireerivaid mõtteid tööturukonverentsi kõnelejatelt ja Valgamaa noortesündmustest talvel 2011/2012.

Seekordses lehes on üks lehekülg ka Tankla toimetusele pühendatud, kust saab teada, eks on kes, mida nad lubavad uueks aastaks ja mis ettevõtmistega on nad selle aasta jooksul oma tegevust vürtsitanud.

Tegijate küljel saab lugeda noortekonverentsist Lahe Koolipäev 2011 ning Valgamaa kolmest Heast Eeskujust, Hispaanias vabatahtlikuna töötanud Maris Saluri muljetest ja 12-aastasest Tulevikutalendist Artti Aigrost.

Noorte osaluse leheküljel saab lugeda, mis toimus Valgamaa osaluskohvikus, mida arvab Valgamaa noortest riigikogu liige Valdo Randpere, kuidas teha ise ühte flash mob’i ja kolme maakonna noorte osaluskogu tegemistest ja valimistulemustest.

Lisaks eksklusiivintervjuu Lapimaa kuningaga, jõulude eri ja palju muud huvitavat!

Küsi noortelehte Tankla kõigist hästi varustatud koolidest, noortekeskustest, noorteorganisatsioonidest ja bussijaamadest!

Või loe lehte veebis 

Mõnusat lugemist!

Siiri Liiva, peatoimetaja
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net