Noortelehe toimetuse liikmed käisid juba teist korda Taheva asenduskodus. See leidis aset pühapäeval, 30. oktoobril ning sel korral oli meil varuks rohkem huvitavaid tegevusi ja mänge.

Tahevasse jõudsime kell 11.00, üks auto hilines veidi. Alustuseks rääkisime lastega, et kes me oleme, kust me tuleme ja kas nad mäletavad meid. Kui jutud räägitud, alustas Egle esimese töötoa tegemist. Rääkis, kuidas tuleb lugu kirjutada, aga kuna seal enamus olid väiksemad lapsed, siis tegime lihtsamalt. Iga laps sai kirjutada oma vaheaja tegevustest (loe täpsemalt detsembrikuu lehest). Kirjutamise ajal oli iga lapse kõrval üks toimetuse liige, kes teda juhendas ja aitas. Vahepeal saabusid ka teise auto inimesed.

 

Üks oodatuim osa päevast – jalgpall

Kirjutamise ajal mainisime, et plaanis on minna välja jalgpalli mängima. Osad poisid olid selle mõtte pärast kohe väga elevil ning tahtsid hästi kiiresti ära kirjutada ja mängima minna.

Lõpuks, kui kõik kirjutatud sai oligi käes väljamineku aeg. Poisid olid mõne minutiga riides, palli üles otsinud ja valmis välja minema.

Jalgpalliväljakul moodustati segameeskonnad – Tankla liikmed segamini Taheva lastega ja mäng võis alata. Peale kahe mängu mängimist läksime tuppa, kus meid ootas lõunasöök.

) ja Sandra hakkas taaskord meisterdama, kuid nüüd juba käevõrusid.

Alguses olid enamus poistest multikaid tegemas ja tüdrukud käevõrusid. Hiljem, kui mõnel tüdrukul olid käevõrud tehtud mindi multikaid tegema ja vastupidi, poisid läksid käevõrusid tegema.

Aasta viimane grill

Sel ajal, kui kõik veel oma viimseid meisterdusi lõpetasid, pani Timo multikad kokku, mida me kõik hiljem koos vaatasime.

Kui multikad vaadatud said, panime soojalt riidesse ja läksime õue grillima. Me tõime kaasa palju erinevat toitu: vorstikesi, vahukomme, limonaadi, salatit, kooki ja muudki, mida üheks mõnusaks grillimiseks vaja on. Lõpuks andis Ülla veel asenduskodule isekasvatatud kartulit ja ka muid juurvilju, mille noormehed sõbralikult keldrisse viisid.

Oligi selleks korraks päev läbi ja meil aeg tagasi koju sõita, kui nüüd, võrreldes eelmise korraga, võis laste silmist näha usku, et me tuleme jälle tagasi.

Karina Tiivel, online-toimetaja
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jaga seda artiklit sõpradega