Otsing

Logi sisse

Valgamaa Partnerluskogu

Leader

Eea Grants

Primary-1-first-day-of-school

Head Valgamaa noored!

Suur suvi on jõudnud lõpusirgele ning kätte on jõudnud taas see aeg, mil paljud meist istuvad koolipinki, mõned naasevad rutiinsesse töörütmi ning mõned asuvad maailma avastama kusagil kaugemal. Jah noorus on ilus aeg, kuid ka vastutusrikas aeg. Meil tuleb igapäevaselt langetada valikuid, mis panevad aluse helgele tulevikule ning vastutus pere ja ühiskonna ees on suur.

Valgamaa noored on olnud läbi aastate edukad ja silmapaistvad erinevates valdkondades – olgu selleks siis sport, näitlemine, musitseerimine või olümpiaadidel osalemine. Noori on märgatud ja tunnustatud ning kindlasti asja eest! Ent meie seas on ka neid noori, kes igapäevaselt küll midagi suurejoonelist korda ei saada, kuid kes vajaksid samuti märkamist. Inimesed, kes on meie kõrval iga päev.

Käesoleva  aasta algusest on Valgamaa Noortekogu tegelenud koolivägivalla juhtumite sageduse uurimisega Valgamaa koolides. On küsitletud erinevaid noori ning sellega jätkatakse ka sügisel. Kevadel viidi lõpule uuring narkootikumide kasutamisest Valgamaal, mis mõneti andis õõvastavad tulemused. Kas me märkame, millised on noored meie ümber? Kas me takistame sõpra, kui ta tõmbab kanepit või teeme seda koos temaga? Kas me kiusame kaaslasi või püüame nendega pigem sõbrad olla? Ma ei proovi teha maailma paremaks paigaks, kuid kutsun teid ühes meiega neil teemadel kaasa mõtlema. Me näeme, milline on ühiskond täna, kuid ei oska või ei taha vaadata, milline on see tulevikus.

noortekogu2

Ees ootab põnev kooliaasta, mil kindlasti tuleb ette nii häid kui halbu aegu. Soovin, et te ei peaks olema tormakad oma otsustes ning leiaksite piisavalt aega enda ja oma lähedaste jaoks. Hoidke oma sõpru, klassikaaslasi, pere ning õpetajaid. Ja ärge kõigi oma toredate tegemiste juures unustage õppida, märgata ning unistada!

Noored – meie oleme tuleviku Eesti!

Head kooliaasta algust!

 

Sirli Pippar
Valgamaa Noortekogu president

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net